Huippuvalmentajat

HEIDI LAINE

Heidi Laine on paitsi maailman 14. parhaaksi rankattu naisfrisbeegolfaaja myös kokenut mestarivalmentaja. Monipuolisen urheilutaustan omaava Heidi on koulutukseltaan liikunnanohjaaja, mikä antaa mahtavan pohjan myös valmennustyölle.

Kisamenestystä on kertynyt kahmalokaupalla niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Viime kaudella Heidi nappasi kärkisijoja peräti 23 turnauksesta, palkintopallisijoja 11 ja voittoja viisi. Meriiteistä mainittakoon mm. Suomen mestaruus, Nokia Openin voitto, Euroopan mestaruuskisojen nelossija ja PDGA:n maailmanmestaruuskisojen 12. sija. USA:n radoillakin Heidi ehti kiertää sen verran, että sai US Tour rankingiksi #24.

Raudanlujaan kisakuntoon itsensä virittänyt taituri osallistuu Fribafiestaan sekä näytöskisan tähtipelaajana että valmennusklinikkojen vetäjänä. Pituusheiton hallitsevan naisten Suomen ennätyksen (151,9 m) haltijan vetovastuulla ovat luonnollisesti klinikat, joissa opastetaan miten avausheittoon saa lisää pituutta ja varmuutta. Positiivisuudestaan ja graniittisesta fysiikastaan tunnetun Heidin kotipaikka on Hämeenlinna, rating 961 ja tiiminä Clash Discs.

player

HENRY LIUKKONEN

Heinolalainen Henry ”Henkka” Liukkonen on paitsi Masters-luokan pelaaja myös SFL:n aluekouluttaja eli Frisbeegolfliiton auditoima frisbeegolfin ohjaaja. 41-vuotias pelaajavalmentaja tutustui frisbeegolfiin noin 15 vuotta sitten ja laji vei nopeasti mennessään. Vankka tausta jalkapallosta, futsalista ja muista palloilulajeista niin pelaajana kuin valmentajanakin helpotti uuden lajin nopeaa haltuun ottamista.

Sittemmin vyölle on ehtinyt kertyä jo 90 virallista frisbeegolfkisaa, ja voittojakin mukavasti. Menneellä kesäkaudella menestys jäi vähemmälle, mutta vuonna 2022 omiin nimiin tuli otettua AM40-sarjassa mm. Kotka Open, NBDG Amateurs Jämsä, Virvik Spring Amateurs ja kotikaupungin frisbeegolfseura LDG:n seuramestaruus.

Lajiin hurahtaminen innosti Henkan hakeutumaan jokunen vuosi sitten Frisbeegolfliiton valmentajakoulutukseen, jonka jälkeen hän on toiminut Heinolan Frisbeegolfpalvelun valmentajana sekä Päijät-Hämeen aluekouluttajana. Valmennuskokemusta siis riittää.

Henkan kotiratana on maailman 10. parhaaksi radaksi valittu Kippasuo Pro DiscGolfpark World eli Kippis. Fribafiestassa Henkka toimii valmentajana Varmuutta puttaukseen -klinikassa.

player

JOONAS MERELÄ

Joonas on monipuolisesti lajin parissa vaikuttava huippuvalmentaja, joka toimii Suomen frisbeegolfmaajoukkueen fysiikkavalmentajana ja vastaa lisäksi monien maamme ammattilaistähtien tekniikka- ja fysiikkavalmennuksesta.

Koulutukseltaan hän on osteopaatti, mikä palvelee myös valmennustyötä mainiosti. Lisäopintoja Joonas on hankkinut mm. biomekaniikan ja urheiluvammojen saralta. Parhaillaan hän suorittaa lisäksi liikuntalääketieteen ja valmennuksen tutkintoja.

Vankka tietopohja yhdessä syvällisen lajiymmärryksen, henkilökohtaisten pelitaitojen ja valmennuskokemuksen kautta tekevät Joonaksesta rautaisen ammattilaisen. Mestarivalmentajan erityinen intohimon kohde on tekniikan hiominen niiden kanssa, jotka omaavat jo perustaidot, mutta haluavat kehittää heittonsa uudelle tasolle.

Fribafiestassa Joonaksen vastuulla ovat foreklinikat, joissa haetaan kämmenheittoon sekä pituutta että tarkkuutta.

player

ELIAS LUUKKONEN 

Elias on kansainvälisen tason kilpapelaaja, joka on harjoitellut ja kilpaillut tavoitteellisesti vuodesta 2018 lähtien. Eliaksen omaan valmennustiimiin kuuluu myös henkilökohtainen fysiikkavalmentaja ja henkinen valmentaja, mikä on laajentanut hänen ymmärrystään kokonaisvaltaisen lajiharjoittelun merkityksestä. Oma kilpaura ja huippu-urheilijatason treenaaminen ovat samalla herättäneet mestaripelaajan kiinnostuksen valmentamista kohtaan.

Tampereen Be a Pro -leirillä Elias pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan valmentamista itse. Antoisa kokemus ja leiriläisiltä saatu positiivinen palaute innostivat hänet liittymään Frisbeekoutsin valmennustiimiin. Kokeneena kilpapelaajana ja lajille omistautuneena ammattilaisena Elias pystyykin tuomaan valmennukseen aivan omanlaisensa, käytännönläheisen, innostuneen ja inspiroivan näkökulman. Valmentajana hänen erityisvahvuuksiaan ovat suvereeni tekniikkaosaaminen, laaja-alainen tietämys eri heittotyyleistä ja hyvät kommunikointitaidot. Maestron rating on tällä hetkellä komeat 1014.

Fribafiestassa Eliaksen vastuulla ovat puttauksen tekniikkaradalla pidettävät erikoisklinikat, joissa osallistujat pääsevät kohentamaan taitojaan suoran perusputin lisäksi myös hysse-, antsa-, alamäki-, ylämäki-, hissi- ja hyppyputissa.

player

EETU SALOVAARA

Eetu on Suomen frisbeegolfliiton auditoima Uudenmaan aluekouluttaja, jonka frisbeegolfkokemus yltää aina vuoteen 2010 asti. Koronavuosina nuori konkari innostui harjoittelemaan tavoitteellisemmin ja aloitti kilpapelaamisen sekä aktiivisen toimimisen lajin kehittämiseksi ja kasvattamiseksi.

Tällä hetkellä Eetu kouluttaa uusia ohjaajia frisbeegolfin pariin, ohjaa ahkerasti erilaista toimintaa kotiseurassaan, pelaa aina kun ehtii ja toimii lisäksi Frisbeekoutsin valmennustiimissä. Pitkä lajitausta, Frisbeegolfliiton Ohjaaja 1 -koulutus, nykyiset yhteisöpedagogin opinnot sekä aluekouluttajana toimiminen antavatkin tukevan selkänojan valmentajan työlle.

Pelaajana Eetu on analyyttinen ja rauhallinen, samoin valmentajana. Radalla hänen vahvuuksiinsa kuuluvat etenkin monipuolisuus ja putteriheitot. Frisbeegolfille omistautunut lajilähettiläs tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja on mestari tartuttamaan intohimonsa muihin.

Siksi Fribafiestassa Eetun vastuulla ovat vähemmän pelanneille ja lajia aloitteleville tarkoitetut klinikat, joissa perehdytään frisbeegolfin perusheittoihin rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä.

 

player